TÜV-certificering

Unifloor heeft voor vrijwel alle vloerbedekkingen een 10 dB ΔLlin oplossing.

Unifloor krijgt regelmatig vragen over de meettests en de certificering. Hoe gaat dit in z’n werk? Hoe weet ik zeker dat ik een gecertificeerde vloercombinatie heb? Wat adviseert de Nederlandse Stichting Geluidshinder? En welke eisen mogen VvE’s stellen? Hieronder krijgt u antwoord op onder andere deze vragen. De informatie is van toepassing op vaste zandcementdraagvloeren.

Meetinstituten

Geaccrediteerde meetinstituten, zoals Peutz in Mook of SWA in Aachen, voeren metingen uit. Beide meetinstituten geven geen certificaat af maar een meetrapport. Tijdens de metingen wordt een ondervloer getest met een vloerbedekking (getest volgens de NEN-ISO 10140-3:2010, zowel onbelast als belast met 25 kg/m²) Ook gelden er regels voor de positie van het hamerslagapparaat. 

Zekerheid

Unifloor investeert al jaren in productontwikkeling op gebied van contactgeluidreductie. Alle meetrapporten van TNO, SWA en Peutz zijn per product terug te vinden op onze productenpagina. Unifloor heeft een speciaal vloerkeuzemenu ontworpen waarop u op elke vraag een antwoord kunt vinden.

Vereniging van Eigenaren

Elke VvE bepaalt zijn eigen reglement rond geluidsreductie. Als uitgangspunt wordt vaak de minimale eis van 10 dB ΔLlin gehanteerd, aanbevolen door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). Deze 10 dB ΔLlin is afgeleid van tapijt dat van zichzelf het contactgeluid met 10 tot 12 dB reduceert. Vaak is de eis dat een harde vloercombinatie ook 10dB geluid moet reduceren. Er geldt in Nederland geen wettelijk eis betreffende 10 dB. Een VvE-reglement dat door de notaris is goedgekeurd, is echter wel rechtsgeldig voor een appartement. Unifloor is meerdere keren per jaar aanwezig op VvE-evenementen om VvE’s voor te lichten over geluidreductie.  Hier vindt u een voorbeeld van een VvE-reglement 

NSG-keurmerk en certificaat

Unifloor heeft gekozen om ook ondervloercombinaties te voorzien van een NSG-keurmerk. We hebben 29 ondervloercombinaties door de NSG laten certificeren. Kijk voor meer informatie op www.nsg.nl. Kortom, kiest u voor een ondervloer van Unifloor, dan kiest u voor kwaliteit en zekerheid!

Onze gegevens

Arnsbergstraat 4
7418 EZ Deventer
Nederland

Tel:  0570 - 85 55 33
Fax: 0570 - 85 55 44
Mail: info@unifloor.nl

Technisch Verkoopadviseur
Noord-Nederland:


Robert van Leeuwen
R.vanLeeuwen@unifloor.nl
06-30 85 52 57

Technisch Verkoopadviseur
Zuid-Nederland:


Frank Bossers
F.Bossers@unifloor.nl
06-30 57 35 22