Geluidsreductie met tapis parket
een probleem?

 

Naast onze Redupanel parket® met Cocofloor® voor de 9mm bourgogne en de Parpax® voor prefab tapis en 6mm tapis komt Unifloor met een nieuw systeem: Jumpax CP® met Cocofloor basic®.

Het systeem bestaat uit een onderlaag van Cocofloor basic® matten die in steensverband op de vloer worden gelegd. Daarop wordt de Jumpax CP® geplaatst. Jumpax CP® bestaat uit een 6mm cementgebonden onderplaat en een 6mm dikke cementgeboden bovenplaat. Beide platen zien voorzien van een interactieve lijm. De bovenplaat wordt overlappend op de onderplaat verlijmd waar door er een stevige vlakke ondergrond ontstaat. Hier wordt nog een laag triplex op verlijmd en de ondergrond is gereed voor een mooi stukje tapis 6mm.

Jumpax CP® is zeer stabiel en zet nagenoeg niet uit en is zwaar. Hierdoor creëert u een basis voor 6mm tapis die aan 10 dB voldoet, stabiel is en een laag loopgeluid.

Jumpax CP® met cocofloor basic® is getest met 6mm eiken tapis volgens de nieuwe NEN-EN-ISO 717-2 / 140-8 en behaalt een contactgeluidreductie van 11 dB ΔLlin / 23 ΔLw. Jumpax CP® is verkrijgbaar bij u grossier.

 

PVC klik gevoelig voor doortekening.
 

Als PVC klik op een plavuizen vloer wordt gelegd, kan dat problemen met doortekening opleveren. Unifloor heeft hiervoor de oplossing: Marathon Dual®. Belangrijk bij PVC klik is de vlakheid van de ondergrond.

Marathon Dual® bestaat uit een 4mm softboard onderplaat en een 2 mm MDF. Beide platen zijn verzien van een interactieve lijm. De MDF boven platen worden overlappend op de onderplaat geplakt waardoor er een vlakke egale vloer ontstaat. De 4mm plaat zorgt voor de egalisatie vanaf de onderzijde.
Daarnaast is Marathon Dual® ook geschikt voor appartementen waarin een geluidreductie wordt vereist van 10 dB. Marathon Dual® is namelijk getest met 4mm PVC klik volgens de nieuwe NEN-EN-ISO 717-2 / 140-8 en behaalt een contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin / 21 ΔLw. Met 3mm zelfklevende PVC wordt zelfs 11 dB ΔLlin / 22 ΔLw behaald. Marathon Dual® is verkrijgbaar bij uw grossier.

 


Tarkett showroom Parijs

 

We zijn bijzonder trots op het feit dat in de showroom van Tarkett in Parijs Jumpax Dual als ondervloer is gebruikt. Tarkett heeft voor deze oplossing gekozen om snel goede ondervloeren te creëren voor hun uitgebreide vloereassortiment.

 
 
 
Nieuwe website
 

Begin 2013 wordt de nieuwe Unifloor website gelanceerd. De laatste voorbereidingen vinden op dit moment plaats. We informeren u tijdig over de introductiedatum!

 
 Domotex
Hannover (D)
12 - 14 januari 2013
weblinkBau
München (D)
14 - 19 januari 2013
weblink
BouwBeurs
Utrecht (NL)
4 - 9 februari 2013
weblink

 
 
Aanbevelingen lijmfabrikanten
 

Voor het Jumpax Dual ondervloersysteem hebben we van diverse gerenommeerde lijmfabrikanten aanbevelingen gekregen. Deze geven aan dat de desbetreffende lijm probleemloos op Jumpax gebruikt kan worden. Als u hierover meer wilt weten, kunt u contact opnemen met onze buitendienst-medewerkers.

 
 

Acclimatiseren!

 

Nu de buitentemperaturen afnemen en de verschillen groter worden met de binnentemperatuur is het nog belangrijker om de ondervloeren te laten acclimatiseren in de te beleggen ruimte voordat u met de installatie begint.

 
 

Eindejaarssluiting

 

Voor de laatste dagen van 2012 geldt het volgende: donderdag 20 december is de laatste leverdag. In week 52 wordt er niet uitgeleverd. Het kantoor is op de werkdagen in week 51 en 52 vanzelfsprekend gewoon bereikbaar.

 
.     .