Vind het juiste product met
het vloerkeuzemenu

 

Op onze website vindt u een directe link naar ons vloerkeuzemenu. Daar kunt u in drie stappen heel makkelijk terug vinden welke ondervloer voor uw toepassing geschikt is.

Of het nu gaat om algemeen gebruik, vloerverwarming of geluidreductie, Unifloor heeft voor elk vraagstuk een oplossing. Ga snel naar het vloerkeuzemenu op onze website en overtuig uzelf.

 


PVC click gevoelig voor doortekening.

 

PVC click op een plavuizen vloer kan problemen opleveren i.v.m. doortekening. Unifloor heeft hiervoor de oplossing: Marathon® Dual.

Belangrijk bij PVC click is de vlakheid van de ondergrond.
Marathon® Dual bestaat uit een 4mm softboard onderplaat en een 2 mm MDF. Beide platen zijn voorzien van een interactieve lijm. De MDF bovenplaat wordt overlappend op de onderplaat geplakt waardoor er een vlakke egale vloer ontstaat. De 4mm softboardplaat zorgt voor de egalisatie vanaf de onderzijde.

Daarnaast is Marathon® Dual ook geschikt voor appartementen waarin een geluidreductie wordt vereist van 10 dB. Marathon® Dual is namelijk getest met 4mm PVC click volgens de nieuwe NEN-EN-ISO 717-2 / 140-8 en behaalt een contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin / 21 ΔLw. Met 3mm zelfklevende PVC wordt zelfs 11 dB ΔLlin / 22 ΔLw behaald.

download TÜV certificaat Marathon® Dual
download leaflet Marathon® Dual

 


PVC op vloerverwarming

 

PVC op vloerverwarming een probleem? Voor Unifloor niet. Wij bieden de volgende oplossingen:

Speciaal voor PVC click adviseren wij RedFloor®. Deze 1,2mm dikke ondervloer heeft een zeer lage R-waarde van 0,014 m2 K/W en voldoet aan alle eisen die gesteld mogen worden aan een ondervloer voor PVC click. RedFloor® is verkrijgbaar op rollen van 15 m2.

Plakt u liever PVC stroken dan kan dit heel makkelijk op Heat-PaXX traditional®. Deze ondervloer combinatie bestaat uit Heat-Foil® en Heat-Pak®. De Heat-Foil® dient als verende onderlaag en de Heat-Pak® is de drager en droge egalisatie waarop de stroken geplakt kunnen worden. De combinatie voldoet ook aan de 10 dB norm zoals die is vastgelegd volgens de NEN-EN-ISO 717-2/ 140-8.

download leaflet Heat-PaXX traditional®
download leaflet RedFloor®

download TÜV certificaat Heat-PaXX traditional®
download TÜV certificaat RedFloor®

 


Marathon Super®

 

Geluidsreducerende ondervloer met egaliserende en stabiliserende eigenschappen voor verend vinyl.

Marathon Super® is opgebouwd uit een harde bovenlaag met een zachte onderlaag. De zachte onderlaag vlakt oneffenheden tot 2 mm uit en draagt daardoor bij tot een perfect uiterlijk van het te leggen verend vinyl. De harde bovenlaag voorkomt het indrukken van stoelpoten, naaldhakken en andere voorwerpen. Hierdoor wordt het uiterlijk optisch niet verstoord door blijvende indrukken zoals deze kunnen voorkomen bij toepassingen van alleen een softboard ondervloer product.

Marathon Super® is getest op zijn geluidsreducerende eigenschappen en bereikt bij volledig gelegde zwevende vinylvloer, onder belasting van 23 kg per m2, een contactgeluidreductie van 21 dB ΔLw / 10 dB ΔLlin. Binnenkort kunnen wij u Marathon Super® tegen een nog aantrekkelijker prijs aanbieden. Wij houden u op de hoogte.

download leaflet Marathon Super®
download TUV certificaat Marathon Super®

 
 
 
GreenFloor® nieuw in ons assortiment
 

GreenFloor® is een brandvertragende geluidreducerende onderlaag voor Jumpax® CP basic.

GreenFloor® behaalt een contactgeluidreductie op een houten draagvloer in combinatie met de Jumpax® CP basic van 16 dB ΔLn,A. (Gemeten op een kale vloer van Ln 96 dB)
GreenFloor® is samengesteld uit zuiver natuurlijke wol en is daarmee volledig milieuvriendelijk. De ondervloer is verkrijgbaar in rollen van 25 m2. De combinatie GreenFloor® en Jumpax® CP basic noemen we Jumpax® CP fire.

download leaflet GreenFloor®

 


Project 6mm tapis met Jumpax® CP met Parmafloor®


In een appartement in Den Haag hebben we een project opgeleverd van 160 m2 6mm tapis op Jumpax® CP met Parmafloor®. De opdrachtgever wilde een stabiele vloer die tevens aan een hoge contactgeluidreductie moest voldoen.

Op de bestaande zandcement vloer is een PE folie aangebracht en daarop een Parmafloor® 9mm softboard plaat. Deze softboard plaat zorgt in combinatie met de 2x 6mm cementgebonden Jumpax® CP voor een superstabiele ondergrond die zelfs geschikt is voor plavluizen.

Deze combinatie gebruiken we ook op houten draagvloeren.

download leaflet Jumpax® CP
download leaflet Parmafloor®

 

Zomervakantie 2013

 

Unifloor is tijdens de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag overdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

 


Website downloads

 

Op onze website kunt u de meest recente leaflets, leginstructies en TÜV certificaten downloaden. Ga naar www.unifloor.nl. Onder het menu ´downloads´ vindt u alle info.