. .
.


Unifloor introduceert twee nieuwe ondervloeren

 

Unifloor introduceert twee nieuwe kwalitatief hoogwaardige rolmaterialen voor de laminaat- en click PVC markt: BlueFloor® en BlackFloor®.

BlueFloor® is een 2mm vertakt schuim met een zeer hoge loopgeluid reductie van 28%. Dit is gelijk aan de huidige rubberachtige ondervloeren die specifiek op dit item worden verkocht. Daarnaast is BlueFloor® 10 dB TÜV gecertificeerd in combinatie met click laminaat. BlueFloor® is zeer stabiel en met een CS waarde van 95 kPa voldoet deze ondervloer ruimschoots aan de nieuwe CEN TS 16354 norm waarover we later in deze nieuwsbrief uitleg zullen geven.

BlackFloor® is een 1mm vertakt schuim voorzien van een antislip laag die voorkomt dat de PVC delen gaan schuiven tijdens het installeren. Bij PVC click is een stabiele ondervloer van groot belang. BlackFloor® heeft een CS waarde van 200 kPa en voldoet daardoor aan één van de hoogste eisen op het gebied van stabiliteit onder PVC click volgens de CEN TS 16354 norm.

 


CEN TS 16354 norm

 

De laminaatfabrikanten hebben gezamenlijk een norm opgesteld waaraan een ondervloer zou moeten voldoen om de kwaliteit van de ondervloer te verbeteren en om minder reclamaties te krijgen naar aanleiding van problemen met de clickverbindingen.

Een belangrijk item is de stabiliteit van de ondervloer. De stabiliteit wordt gemeten met een drukproef waarin de ondervloer met een voorbelasting van 10 kg (gewicht laminaat per m²) 0,5 mm wordt ingedrukt. Dit is de indruk die een clickverbinding minimaal moeten kunnen verdragen. De kracht die hiervoor nodig is, noemt met de Compressive Strength (CS) en wordt uitgedrukt in kPa.

Er is een klasse-indeling gemaakt. De minimale klasse (CS0 = 10 kPa) en voor de betere ondervloer (CS1 = 50 kPa). Alle ondervloeren van Unifloor die worden toegepast onder click laminaat hebben een minimale CS waarde van 95 kPa.

download pdf CEN TS 16354 normomschrijving

 
 

Video
Jumpax® Dual leginstructie
 

Vanaf heden is er een mooie leginstructie film beschikbaar waarin u kunt zien hoe Jumpax® Dual gelegd moet worden.

Klik op deze link en laat u verrassen

 


Beursnieuws

 

Vanaf zondag 16 maart tot dinsdag 18 maart a.s. staan wij op de European Floor & Wall Exhibition in Gent. Wij nodigen u hierbij van harte uit om onze beursstand te bezoeken.

U kunt ons vinden in hal 8 standnummer 8543.

Bestel uw gratis toegangskaart
via deze link.

.
  .