. .
.
  .


NSG label helder en duidelijk

 

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat wij als eerste in Nederland het NSG certificaat in ontvangst hebben mogen nemen. Op het bijbehorende NSG label staat alle informatie die u nodig heeft. We leggen hieronder uit hoe dit heldere label is opgebouwd.

1. Logo
Het logo van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). De NSG introduceerde 20 jaar geleden de bekende “10 dB norm” in Nederland en is hiermee de grondlegger van deze norm die door vrijwel alle VVE’s is overgenomen en geaccepteerd.

2. Logo contactgeluid
Algemeen logo van contactgeluidreductie.

3. ΔL lin = 10 dB
10 dB is het meetresultaat. Dit gemeten resultaat betreft contactgeluidreductie volgens NEN-EN-ISO 10140-3:2010 zoals het ook op het officiële meetrapport staat vermeld.

4. Heat-Foil® met kliklaminaat 6-10 mm
Heat-Foil® is de merknaam van de ondervloer en kliklaminaat is de vloerbedekking waarmee getest is. Alle vloerbedekkingen zijn omschreven in de nieuwe BRL 2016. De BRL geeft aan met welke ‘standaard’ bovenvloer getest dient te worden.

5. Betonvloer
Dit is de basisvloer waarop is gemeten. Dit kan bij de NSG ook een houten draagvloer zijn. NSG gaat in de toekomst ook labels uitgeven voor houten draagvloeren.

6. Geldig tot 2018-10-25
NSG hanteert een geldigheidsduur van 5 jaar. Ingangsdatum van deze geldigheidsduur is de datum waarop de vloercombinatie getest is. Na de geldigheiddatum dient een nieuw testresultaat van 10 dB te worden aangetoond zodat het certificaat verlengd kan worden.

7. Certificaatnummer NSG2016004
Bij het NSG label behoort ook een NSG certificaat. In dit certificaat vindt u alle gegevens over de gemeten vloercombinatie. Dit certificaat en alle bijbehorende informatie kunt u vinden op www.nsg.nl.


 
 

Redupanel + Cocofloor 10 dB voor 6 en 9 mm massief parket
 

In de nieuwe BRL 2016 is opgenomen dat het testresultaat van een 9 mm massief verlijmde vloer geldt voor alle diktes van 6 tot 12 mm. Dat betekent dat de combinatie Redupanel + Cocofloor toegepast kan worden voor alle 6 mm tapis vloeren en alle 9 mm bourgogne vloeren.

Klik hier voor meer info op de vernieuwde product leaflet met handige QR code voor de leginstructie.

 

 
 
Heeft u vragen?
 

Raadpleeg één van onze Technische Verkoopadviseurs.

Technisch Verkoopadviseur
Noord-Nederland:
Robert van Leeuwen
r.vanLeeuwen@unifloor.nl
06-30 85 52 57


Technisch Verkoopadviseur
Zuid-Nederland:
Frank Bossers
f.bossers@unifloor.nl
06-30 57 35 22

 
 
.
  .