Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Project - Jumpax® HD of Jumpax® Nature dé droge alternatieven voor egalisatie.

Herkent u als projectinrichter het probleem dat er veel schade hersteld moet worden aan de vloeren na het slopen van muren en kozijnen in verband met een herinrichting van een pand? Of dat er hoogte verschillen zitten tussen het ene en het andere vertrek? Om deze vloeren weer mooi vlak te krijgen met natte egalisatiemiddelen gaat veel tijd en mankracht verloren. Dit is echter niet nodig met twee droge ondervloersystemen die snel, eenvoudig, schoon én direct beloopbaar zijn: Jumpax® HD en Jumpax® Nature.

 Jumpax® HDJumpax® Nature

Het systeem
Deze ondervloersystemen bestaan uit een 4mm hoogwaardige MDF bovenplaat en onderplaat, beide voorzien van een interactieve lijmlaag, wat lijmen of schroeven op de werkplek overbodig maakt. Aan de onderplaat is een egaliserende en contactgeluid reducerende onderlaag bevestigd.

Wanneer er in een ruimte sprake is van zware (druk)belasting, zoals door fitnessapparaten, winkel- of magazijnstellingen of gewoon veel ‘traffic’ in bijvoorbeeld hotellobby’s of conferentiecentra, dan is Jumpax® HD zeer geschikt. Jumpax® HD is voorzien van een speciale PE schuim die enorm stabiel is en de ondervloer geschikt maakt voor zware of intensieve belasting. Omdat deze ondervloer daarnaast bijdraagt aan een uitstekende contactgeluidreductie wordt deze ook vaak ingezet bij de renovatie van hotelkamers. Projecten waarbij tijd en snelheid essentieel zijn en dus een droge egalisatie kan helpen om het project binnen de afgesproken tijd te realiseren. Jumpax® HD kan worden gelegd op vaste zandcement vloeren. Net als alle producten uit de Jumpax® family wordt Jumpax® HD zwevend gelegd. U bespaart dus significant tijd op de realisatie van het project door de droge egalisatie. Er is geen sprake van droogtijd en u kunt direct de topvloer aanbrengen of andere werkzaamheden uitvoeren in de ruimte waar de nieuwe vloer geïnstalleerd wordt.

 

Een houten draagvloer vraagt gezien het beperkte draagvermogen om een andere oplossing, namelijk het lichtgewicht product Jumpax® Nature. Deze is voorzien van een softboardplaat die zorgt voor de juiste stabiliteit. Houten draagvloeren vertonen vaak grotere oneffenheden dan zandcement vloeren. Deze worden door Jumpax® Nature als het ware ‘geabsorbeerd’. Het resultaat? Een perfect vlakke ondervloer en een solide basis voor de te leggen topvloer.

Als Jumpax® Nature in combinatie met Greenfloor® wordt gelegd, wordt het contactgeluid aanzienlijk gereduceerd . Greenfloor® is een onderlaag op rol, heeft een brandvertragende werking en is eenvoudig te leggen. Indien er sprake is van hoogteverschillen in de dekvloer tot 10 cm, dan heeft Unifloor het product Ecopearls® in haar assortiment. Dit product is uitermate geschikt om oneffenheden in de dekvloer of hoogteverschillen in of tussen ruimtes te overbruggen. Over de Ecopearls® kan de Jumpax® Nature worden aangebracht. Ook hier is sprake van een droge egalisatie. Geen droogtijd dus tijdswinst bij het aanbrengen van de ondervloer zonder overlast of hinder voor andere werkzaamheden. Deze extra laag Ecopearls® draagt ook nog eens bij aan de verdere reductie van contactgeluid.

In Reuver (Limburg) is een monumentaal fabriekspand gerenoveerd tot school waarbij grote oneffenheden moesten worden opgelost én contactgeluidreductie gerealiseerd moest worden. De projectinrichter heeft voor Jumpax® Nature met Ecopearls® gekozen en daarmee het gewenste resultaat bereikt. Klik hier voor de beschrijving van het project.

In onderstaand overzicht ziet u welke topvloer gelegd kan worden op beide ondervloersystemen.


Contactgeluidreductie

Jumpax® HD behaalt in combinatie met linoleum en PVC stroken een contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin gemeten volgens EN-ISO 10140-3:2010 en is voor beide systemen NSG gecertificeerd.

Jumpax® Nature in combinatie met 20mm Ecopearls® behaalt een contactgeluidreductie van 16 dB ΔLn op een houten draagvloer volgens EN-ISO 10140-3:2010 en is NSG gecertificeerd.

Wilt u een advies voor een aankomend project of toekomstige projecten waarbij onze droge oplossingen u kunnen helpen bij het sneller realiseren van uw projecten? Neem dan contact op met onze technisch adviseurs en laat u informeren. Of vraag hier direct een handstaal aan.