Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Project - Jumpax® HD verbindt drie ondergronden.

De professionele vloerenleggers van ‘Peers Flooring’ stonden voor de uitdaging om een oplossing te vinden voor de vloer in een project met drie verschillende ondergronden: houten vloerplaten, beton en asfalt. Daaroverheen moest één PVC-visgraatvloer komen.

De eindgebruiker wilde de vloer isoleren om warmteverliezen te beperken en wilde het akoestische geluid verminderen. Er was een oplossing nodig die voor alle drie de verschillende ondergronden eenzelfde hoogte zou opleveren en ze zou samenvoegen tot één vlakke en gladde grote keuken met eet- en zitruimte. De vloerenleggers van Peers Floorging vroegen Unifloor om een oplossing te vinden voor dit project van ongeveer 60 m2.

Los gelegd
Na een onderzoek ter plaatse adviseerde Unifloor om Jumpax® HD te gebruiken. Dit product is toepasbaar op alle drie de ondergronden, voldeed aan de eisen van de opdrachtgever en vormde een prima basis voor de PVC vloer Signature Visgraat van het merk Amtico die hierop werd aangebracht.

 

De Jumpax HD is los over de drie verschillende ondervloeren gelegd, waardoor deze tot één naadloos groot oppervlak zijn samengevoegd, met de gewenste thermische isolatie en een contactgeluidsreductie van 22 dB.

Snelle en droge oplossing
Jumpax is snel en eenvoudig te installeren. Doordat Jumpax een droge oplossing is, is er geen droog- of verhardingstijd nodig en is er geen sprake van bouwvocht. Ook kunnen grote interieurelementen in de ruimte blijven staan. Na aanbrengen van een deel van de vloer, kunnen die direct op de vloer worden geplaatst.

Jumpax HD is een product dat geschikt is voor het verlijmen van onder meer PVC, linoleum en vinyl. Daarnaast is het zeer geschikt voor het verlijmen van lamel parket. Het is ontworpen voor zwaar gebruik, met een sterke en stevige afwerking, bestaande uit een 4mm MDF bovenplaat, een 4mm MDF onderplaat en een 2mm groene schuimrubberen onderlaag. De boven- en onderplaat worden aan elkaar verbonden met behulp van interactieve lijm. Hierdoor ontstaat een 10mm zwevende ondervloer die duurzaam en slijtvast is.