Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Project - Marathon Premium® ideale ondergrond voor tapijttegels.

Naast de bekende Jumpax®-ondervloeren heeft Unifloor de Marathon-serie ontwikkeld. Deze serie ondervloeren is met name gericht op de woningmarkt, maar de Marathon Premium® is ook zeer geschikt voor tapijttegels in projectmatig gebruik. Ook qua prijsstelling is dit product interessant voor deze markt. De serie Marathon bestaat uit een eenlaagse harde beplating met daaronder een softboard. Dit softboard zorgt voor een perfecte ligging op elke ondergrond doordat het geringe oneffenheden overbrugt; ook werkt het geluidisolerend. De Marathon-producten worden net als Jumpax® droog gelegd, zodat er geen wachttijd is vanwege droging of uitharding. Voor de projectmatige markt is vooral het snel kunnen leggen van een vloer een belangrijke factor.

 

In twee delen
Extra voordeel van het droge systeem van Marathon is dat niet per se een hele vloer in één keer hoeft te worden uitgevoerd. Dat biedt de mogelijkheid om een hal niet helemaal leeg te halen, maar om bijvoorbeeld alle inrichtingselementen eerst naar één zijde te verplaatsen. Na het leggen van de vloer in de ene helft van de hal, kunnen de inrichtingselement op de nieuwe vloer worden gezet en kan de tweede helft worden aangepakt.

Harde bovenlaag
Marathon Premium® heeft een harde bovenlaag van 4 mm, waardoor deze bestand is tegen hogere (punt)belastingen. De ondervloer is daardoor zelfs geschikt voor licht kantoorgebruik, met de belasting van bureaustoelen. De ondervloer is ook zeer geschikt voor tapijttegels. Die kunnen ter fixatie op de ondervloer worden verlijmd. De dikte van de Marathon Premium® is beperkt tot 8 mm. Die zeer beperkte dikte is een groot pré, vooral daar waar de nieuwe vloer moet aansluiten op bestaande vloeren en op trappen. Hoogteverschillen worden zo geminimaliseerd.

De Marathon-serie scoort hoog op de reductie van contactgeluid: +10 dB op een betonnen vloerconstructie. De producten hebben het NSG-keurmerk (Nederlandse Stichting Geluidhinder).

 

Marathon Premium® heeft het FSC-keurmerk en twee NSG-labels in combinatie met PVC en verend vinyl.