Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Unifloor opnieuw geslaagd voor FSC® / PEFC audit

 

Unifloor heeft de jaarlijkse audit voor de FSC- en PEFC-certificering glansrijk doorstaan. Dat betekent dat Unifloor weer een jaar lang de FSC- en PEFC-labels mag voeren op de diverse producten waar hout in verwerkt zit.

Unifloor voert de labels sinds ongeveer een jaar. In het verleden had Unifloor ook al een FSC-label, maar de markt hechtte daar in de praktijk weinig waarde aan. Inmiddels is dat veranderd en wordt het duurzaamheidslabel steeds meer gevraagd.

De audit behelst onder meer de controle op de keten. Unifloor moet kunnen aantonen dat het houtproduct dat ze als FSC verkoopt ook als FSC is ingekocht. Tevens moeten de juiste labels, stempels en vermeldingen worden gebruikt.

Dat Unifloor zowel het FSC- als het PEFC-label voert, heeft te maken met inkoop van producten. Unifloor vindt het belangrijk om alle houtproducten onder duurzaamheidslabel te leveren. Unifloor levert in principe producten met het wereldwijd bekende FSC-label; alleen Thermofelt® en Superfloor® worden onder het meer Europese PEFC-label geleverd. Voor beide labels kan met één gezamenlijke audit worden volstaan.