Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

 

Een onderneming onderneemt maatschappelijk verantwoord indien zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholders een open dialoog voert.

Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Wat zijn de doelstellingen van Unifloor B.V.? Om te kunnen voldoen aan de reductiedoelstelling voor 2022 zullen we verschillende maatregelen gaan nemen:

FSC
Vrijwel alle houtachtige grondstoffen en producten worden ingekocht volgens FSC voorschrift. 

Unifloor blijft de trends volgen. Daarnaast zijn wij continu bezig om te innoveren. De huidige maatschappij vraagt om maatschappelijk te ondernemen. Unifloor doet dit onder andere door hout te gebruiken dat FSC gekeurd is. Wij hebben dan veel producten de FSC-certificering.

Onderstaande producten hebben een FSC keurmerk

Jumpax Basic  Jumpax Classic  Jumpax Top  Jumpax HD 
Jumpax Nature  Jumpax Strong  Heat-Pak  Heat-Pak Plus 
 Twinpanel Base Twinpanel Akoustic  Marathon Super  Marathon Dual 
 Marathon Premium Redupax  Soundkiller  Thermofelt 
 Redu-Panel      
       

Onderstaande producten zijn allemaal geheel of gedeeltelijk van natuurlijke grondstoffen gemaakt en zijn duurzaam.

Cocofloor (natuurproduct) Greenfloor (natuurproduct) Ecopearls (recyclebaar)  


Maatregel Gasverbruik
Deze maatregel heeft betrekking op het reduceren van het gasverbruik.
Verlaging van de stookkosten met name in de productieruimte door o.a. meer te isoleren rondom de warmtetunnels en het isoleren van het dak.

Maatregel Electriciteitsverbruik
Deze maatregel heeft betrekking op het reduceren van elektriciteitsverbruik.
Zelf opwekken van benodigde elektriciteit door panelen op eigen dak te plaatsen bij een van onze drie productielocaties. 

Maatregel CO2 uitstoot
Deze maatregel heeft betrekking op het reduceren van CO2
50% van onze buitendienst in Nederland rijdt volledig elektrisch.

Wat doen we nog meer?

Recycling
Alle plastic verpakkingen worden in onze productie apart ingezameld en geperst in balen.

Het grootste deel van ons assortiment wordt gefabriceerd uit houtvezel materiaal dat volledig kan worden recycled. Denk aan Thermofelt®, Soundkiller®, Redupax®, Jumpax® Nature. Daarnaast kopen wij rolmaterialen in die recyclebaar zijn zoals HeatFoil®, RedFloor® en Bluefloor®. Ook werken we met natuurlijke materialen zoals een onderlaag van cocosvezel en schapenwol.

Distributie
Wij werken met transport bedrijf van Rheenen. Van Rheenen heeft 94% van het wagenpark voorzien van een topmotor in het hogere emissiesegment. Al voertuigen hebben Michelin Savergreen banden en rijden op brandstoffen van BP en TRAXX die niet alleen voldoen aan de internationaal gestelde kwaliteitsnormen, maar zijn daarnaast voorzien van unieke additieven. Deze additieven zorgen ervoor dat deze brandstoffen de motoren schoner houden, waardoor zij soepeler lopen en minder brandstof verbruiken.