Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Grondstoffenmarkt gaat ook Unifloor parten spelen

Er heerst momenteel wereldwijd schaarste op de grondstoffenmarkt. Dat leidt tot lange levertijden en stijgende prijzen. Ook de kosten van bijvoorbeeld zeetransport lopen enorm op. Dat heeft gevolgen voor vele bedrijven, en ook Unifloor wordt er bij zijn inkoop mee geconfronteerd.

In eerste instantie was de schaarste voor Unifloor vooral merkbaar in de houtsector, voor bijvoorbeeld mdf, spaanplaat en zachtboard. Inmiddels is de schaarste echter veel breder en beslaat die ook andere isolatiematerialen en lijmen die Unifloor gebruikt. Dit gaat gepaard met forse prijsstijgingen op de grondstoffenmarkt.

Intern oplossen
Unifloor probeert de prijsstijgingen vooral intern op te vangen. De ruimte daarin is echter niet oneindig. Dat betekent dat ook Unifloor een waarschuwing moet afgeven aan zijn klanten. Concreet: let er op dat we te maken krijgen met langere levertijden en houd er rekening mee dat we niet ontkomen aan tussentijdse prijsverhogingen.

Unifloor is dat niet gewend. We leveren altijd vrijwel direct uit voorraad aangezien we dit als belangrijke toegevoegde waarde zien. Unifloor klanten rekenen op directe beschikbaarheid van onze producten. Het is dan ook een uitzonderlijke situatie, die marktbreed en wereldwijd is en waarvan we hopen dat die snel weer normaliseert.

Ondertussen doen wij ons best om zo goed mogelijk te blijven inkopen bij leveranciers waar we al jaren een goede relatie mee onderhouden. Met als doel om u als klant zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen. We raden u daarvoor aan om zo vroeg mogelijk met ons in contact te treden als u een project gaat plannen.