Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

KBK Projecten kiest voor lichte droge dekvloer Redu-Panel®

Voor het verbeteren van houten vloeren heeft KBK Projecten gekozen voor Redu-Panel® van Unifloor. Vooral het lage gewicht en de gemakkelijke verwerking waren voor KBK Projecten doorslaggevende argumenten om te kiezen voor deze zwevende dekvloer.

Karol Sloterwijk van KBK Projecten uit Zevenhuizen (Gr) kwam ongeveer anderhalf jaar geleden in aanraking met de droge zwevende dekvloer Redu-Panel®. “Ik zag het bij de groothandel en heb me daar laten informeren. Ik ben het toen direct gaan gebruiken en werk er sindsdien altijd mee als ik houten vloeren verbeter.”

Lagere belasting
Redu-Panel® verbetert de prestaties van een houten vloerconstructie in zowel nieuwbouw als renovatie. Redu-Panel® is een vloerplaat van slechts 25 mm dik met een toplaag van hoogwaardig, watervast spaanplaat P5. Daaronder zit een 7 mm laag softboard die oneffenheden in de vloerconstructie nivelleert en die Redu-Panel® ontkoppelt van de ondergrond. Het combineert een geringe hoogte en een laag gewicht met een hoge geluidisolatie. Het eigen gewicht van Redu-Panel® bedraagt slechts 15 kg/m2. Dat is gunstig voor de vloerbelasting wat met name bij renovaties een rol speelt, maar het is ook gunstig voor de verwerker. “Redu-Panel® is veel lichter dan andere producten en laat zich ook heel goed bewerken, zonder dat gereedschap stomp wordt en zonder irriterend stof.”

Snel te verwerken
Redu-Panel® is snel aan te brengen door de grote plaatafmetingen van 240 x 60 cm (1,44 m2). De platen sluiten aaneen met een conische veer- en groefverbinding. Deze verbinding wordt verlijmd met een houtlijm D3. De verlijming is voldoende; aanvullende schroeven zijn niet nodig. “Daardoor kun je ze snel verwerken. De grootte van de platen is ook perfect. Wandplaten hebben ook die maat. Je komt er prima een trapgat mee door”, zegt Sloterwijk.

Ook met Redu-Panel® in combinatie met EcoPearls® heeft hij inmiddels goede ervaringen op gedaan, met de uitvulling van een vloer die 80 mm schuin liep.

Maximale prestatie
Unifloor heeft veel onderzoek gedaan om te komen tot de opbouw van het vloerelement. “Voor een optimale werking heb je de juiste combinatie nodig van massa en veer. De massa is hier de spaanplaat; de veer het softboard. Die moeten nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn op tot maximale prestaties te komen”, zegt technisch commercieel adviseur Robert van Leeuwen van Unifloor. Redu-Panel® behaalt onbelast gemeten op een houten draagvloer een contactgeluidreductie van 7 dB ΔLn.

Redu-Panel® is geschikt voor directe verlijming van een houten topvloer. Voor het aanbrengen van linoleum, pvc of vinyl is eerst een egalisatielaag nodig om doortekening van de plaatnaden te voorkomen.

Kantstrook 45 mm
Unifloor adviseert bij Redu-Panel® een kantstrook van 15 mm dik en 45 mm hoog. Unifloor levert deze in zelfklevende stroken van 1,20 meter lang. Met de hoogte van 45 mm zorgt deze kantstrook direct ook voor de ontkoppeling van de toplaag, zelfs als dat een dikke parketvloer is. Unifloor adviseert de verwerker om de kantstrook 1 mm boven de topvloer af te snijden en vervolgens de plint bovenop de kantstrook te plaatsen. Daarmee is de ontkoppeling compleet.

Wilt u advies over Redu-Panel®, onze technische adviseurs staan graag voor u klaar. Om een gratis proefmonster aan te vragen, klikt u hier.