Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Nieuw: Heat-Blok® 8 mm

Naast Heat-Blok® 6 mm hebben we nu Heat-Blok® 8 mm ontwikkeld. Het verschil van 2 mm lijkt wellicht gering, maar het is net genoeg om connectoren van elektrische vloerverwarming probleemloos aan elkaar te kunnen koppelen zonder kans op schade.

Heat-Blok® is een isolator voor zowel onder elektrische als onder infrarood vloerverwarming. Bovenop de elektrische vloerverwarming komt bijvoorbeeld de Jumpax® Basic of Heat-Pak® ondervloer. Dit is de dunste ondervloer die geschikt is voor elastische vloerbedekking zoals pvc of linoleum.

Belangrijk in deze opbouw is dat de warmteweerstand aan de onderzijde circa 2 tot 3 keer zo hoog is als die aan de bovenzijde. Dat zorgt er voor dat de warmte naar de woonruimte uitstraalt in plaats van naar de onderliggende betonvloer. Dat komt het rendement van de vloerverwarming en het comfort dus enorm ten goede.

Minimale dikte
Tevens moet de dikte van de totale opbouw (isolatie, vloerverwarming en vloerafwerking zo laag mogelijk zijn. Elektrische vloerverwarming komt veelal bovenop een bestaande zandcement vloer of houten draagvloer. Dergelijke systemen zijn erg populair in verband met de beperkt inbouwhoogte vanwege de bestaande onderdorpels van deuren in appartementen.
 
Heat-Blok® 6 mm heeft een warmteweerstand van 0,17 m².K/W en zorgt voor uitstekende prestaties in combinatie met Jumpax® Basic. Unifloor introduceert nu met een dikkere variant met een warmteweerstand van 0,24 m².K/W. Belangrijkste reden voor de ontwikkeling van deze vloer is de benodigde extra ruimte voor het wegwerken van connectoren van diverse elektrische vloerverwarmingssystemen.

Vrij liggende connectoren
Aangezien de connectoren in de praktijk vaak ca. 6 mm dik te zijn is een dikkere isolatielaag nodig om schade aan de connector te voorkomen indien de vloer wordt belast (bij toepassing van de huidige 6mm variant). Heat-Blok® 8mm biedt hierin de oplossing.