Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Project - Ondervloeren geschikt voor laminaat en pvc klik

Unifloor heeft een groot aantal ondervloeren die voldoen aan de normen van de fabrikanten van laminaat en van pvc-vloeren. Dit betreft de normen van de EPLF (laminaat) en MMFA (pvc).

De fabrikanten van laminaat en pvc-vloeren stellen extra eisen aan de ondervloer. Een te zachte ondervloer leidt tot schade aan kliklaminaat en -pvc. De vereiste hardheid hebben de gezamenlijke fabrikanten vastgelegd in hun normen. Daarbij is vooral de zogenoemde CS-waarde belangrijk. Die geeft aan hoe veel kracht er nodig is om de ondervloer 0,5 mm in te drukken.

Voor een ondervloer onder laminaat is de minimale CS-waarde 10 kPa. Om in aanmerking te komen voor een hogere classificatie is 60 kPa nodig. Voor het zachtere pvc is dit zelfs minimaal 200 kPa en 400 kPa voor een hogere classificatie.

Combinatie 10 dB
Voldoen aan deze eisen is één ding, maar die combineren met de veelal vereiste 10 dB contactgeluidisolatie is veel lastiger. Veel dunne isolatiematerialen van de rol vallen dan door de mand. De stijfheid die nodig is voor de drager van laminaat of pvc laat zich lastig combineren met de akoestische eis.

Voor de vloeren van Unifloor is de combinatie geen probleem door de opbouw van een harde bovenkant met een zachte onderzijde.

Overige eisen
De eisen van EPLF en MMFA zijn er op gericht om de vloer te beschermen tegen slijtage en schade door dagelijks gebruik zoals vallende objecten en lopen, maar gaan ook over het afschermen van de vloer tegen optrekkend achtergebleven bouwvocht of damp. Ook zijn er eisen voor thermische isolatie of juist thermische doorlating in het geval van vloerverwarming. Ook loopcomfort en contactgeluid komen aan de orde in de eisen. De specificaties zijn terug te vinden op de productleaflets.

Unifloor ondervloeren die voldoen aan de eisen van de EPLF:
Heat-Foil®
Bluefloor®
Redupax®
Redupax+®

Unifloor ondervloeren die voldoen aan de eisen van de MMFA:
Redfloor
Marathon® Super
Marathon® Dual
Marathon® Premium