Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Vloer uitvlakken met stabiele egalisatiekorrels: EcoPearls

Met EcoPearls® is een vloer gemakkelijk uit te vlakken. Dat kan in zijn geheel maar het kan ook heel goed alleen plaatselijk. EcoPearls® zijn van zichzelf stabiel. Met behulp van Ecofleece® rollen de egalisatiekorrels niet weg en er zijn zonder aanvullende hulpmiddelen laagdiktes mogelijk tot 10 centimeter.

De Unifloor EcoPearls® zijn houtsnippers met een ommanteling van cement. Het zijn dus geen ronde korrels maar ze hebben een wat hoekige structuur. Dit maakt dat ze bij de verwerking in elkaar grijpen en direct een stabiele laag vormen. Ook verschillen de EcoPearls® in doorsnede. Grote en kleine korrels zitten door elkaar en vormen samen een goed ineensluitend geheel.

Direct beloopbaar
De stabiliteit van de laag is bij verwerking direct al zo groot dat de EcoPearls® zelfs bij belopen op hun plek blijven. Ook zijn door deze stabiliteit laagdiktes mogelijk tot wel 100 mm, zonder dat er extra ondersteuning nodig is zoals structuurmatten en dergelijke. EcoPearls® combineren deze stabiliteit met een laag gewicht. Per centimeter laagdikte bedraagt dit slechts 3,7 kg per vierkante meter. Tien centimeter EcoPearls® zorgt daarbij ook nog eens voor een verbetering van de warmte-isolatie met 1,3 m2K/W. Ook de lucht- en contactgeluidisolatie gaan er op vooruit. Hoeveel dat is hangt mede af van de toe te passen beplating op de EcoPearls®.

De EcoPearls® zijn eenvoudig aan te brengen. Meer dan storten en afreien is er niet nodig om een stabiele en draagkrachtige onderlaag te realiseren.

Plaatselijk uitvullen
Het is ook mogelijk om EcoPearls® alleen te gebruiken voor plaatselijke uitvulling van vloeren. Dat is mogelijk doordat de kleinste houtspaander een diameter heeft van slechts 2 mm. De plaatselijke uitvlaklaag van EcoPearls® sluit daardoor vrijwel vlak aan op de aangrenzende delen van de vloer die niet worden uitgevuld. Het minimale resterende verschil is probleemloos te overbruggen met de vloerplaat, zoals Redu-Panel® van Unifloor. Dat geldt ook voor betonvloeren. EcoPearls® zijn geschikt voor de gehele of gedeeltelijke uitvulling van betonvloeren. Over de EcoPearls® komt wel altijd een droge beplating en geen cementdekvloer.

EcoFleece
Om op een houten ondergrond te voorkomen dat de EcoPearls® tussen de delen door zakken, is een folie nodig als onderlaag. Unifloor beveelt aan om daarvoor een EcoFleece® te gebruiken. Dit flexibele en dampdoorlatende vlies van Unifloor volgt de oneffenheden in de ondergrond beter en vormt ook een stroevere onderlaag dan een gespannen PE-folie.