Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Vloerverwarming - Heat-Foil: de dunste ondervloer met 10 dB voor lamelparket

De ultradunne ondervloer Heat-Foil® (slechts 1,2 mm dik) voor vloerverwarming heeft opnieuw het NSG-keurmerk behaald voor laminaat én lamelparket. Het is daarmee een uniek product in de markt dat een lage warmteweerstand combineert met een minimale dikte en een hoge contactgeluidisolatie. Voor toepassing in appartementen en verticaal gesplitste woningen moeten ondervloeren samen met de topvloer een contactgeluidreductie halen van 10 dB. Dit is voor de meeste appartementen en gesplitste woningen voorgeschreven door de Vereniging Van Eigenaren. Deze 10 dB komt overeen met de demping die vloerbedekking had voordat laminaat en parket hun opmars maakten.

 

Enige voor lamelparket
Met het keurmerk van de Nederlandse Stichting Geluidhinder, staat vast welke ondervloer in combinatie met de aangegeven topvloer deze contactgeluidreductie haalt. Dit NSG-keurmerk heeft een geldigheid van vijf jaar. Daarna moeten de producten opnieuw worden getest. Unifloor heeft Heat-Foil® onlangs opnieuw laten testen, met een positieve score van +10 dB voor zowel laminaat als voor lamelparket. Heat-Foil® is daarmee het enige product op de markt dat kan worden toegepast onder lamelparket in combinatie met vloerverwarming.

 

Warmteafgifte
Met de hogere isolatie-eisen aan woningen en de opkomst van de warmtepomp door gasloos bouwen, is vloerverwarming steeds meer de enige verwarmingsbron in woningen. Dat kan zowel een watergevuld systeem zijn als elektrische vloerverwarming. Een ondervloer mag de warmteafgifte van het systeem niet hinderen. Een ondervloer moet daarom ook zo dun mogelijk zijn, met een zo laag mogelijke warmteweerstand. Maar daarmee wordt het juist lastiger om te voldoen aan de normen voor de reductie van contactgeluid. Met Heat-Foil® heeft Unifloor dan ook een uniek product. Het heeft een dikte van slechts 1,2 mm, een warmteweerstand van slechts 0,014 m2K/W en voldoet in combinatie met kliklaminaat of lamelparket aan de geluidsreductie-eis van 10 dB.

Gemakkelijk te leggen
Heat-Foil® is gemakkelijk te leggen, onder meer door de zelfklevende overlap. In tegenstelling tot veel andere producten blijft het na het afrollen direct op zijn plek liggen, zonder terug te veren. Ook heeft Heat-Foil® van zichzelf een dampscherm, zodat aanbrengen van een losse folie niet nodig is. Heat-Foil® is ook geschikt voor vloerkoeling, zoals bij gebruik van de warmtepomp steeds vaker voorkomt. Wel moet bij vloerkoeling altijd worden gelet op het voorkomen van condensvorming, met het oog op aantasting van de vloer door vochtinwerking.

Hier wordt Heat-Foil® in combinatie met Jumpax® Basic gelegd in een winkel.