Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Vloerverwarming - Laat de winter maar komen

Als we de wetenschappers moeten geloven, kan het wel eens een hele koude winter worden en kunnen de schaatsen alvast uit het vet gehaald worden. Niets fijner om met deze kou een behaaglijk warm gevoel te hebben in je huis. En warme voeten. Steeds meer mensen willen dan ook vloerverwarming in hun huis, maar wat is hierbij de juiste ondervloer en welke resultaten kunnen ermee bereikt worden? 

Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrisch vloerverwarming en vloerverwarming door middel van warm water in kunststof slangen in de dekvloer. Voor beide systemen is het belangrijk dat de juiste ondervloer wordt gekozen. Want elke laag die op de vloerverwarming wordt gelegd, isoleert de warmte. Het is dan ook belangrijk dat je een ondervloer kiest met een zo laag mogelijke isolatiewaarde ofwel de warmteweerstand (R waarde) van de vloer. Wij hebben een aantal producten die uitermate geschikt zijn omdat deze een zeer lage R waarde hebben en daarnaast ook nog andere voordelen bieden: een geringe dikte, zeer stabiel en een loopgeluidreductie van 24%! Vraag uw technisch adviseur naar de mogelijkheden en specificaties van ondermeer Heatfoil® en/of Redfloor®.

Bij elektrische vloerverwarming is het juist ook van belang dat de vloerverwarmingsmat eerst op een isolator wordt gelegd, met een zo’n hoog mogelijke isolatiewaarde. Hier biedt Unifloor een unieke oplossing voor met het product Heatblok®. Deze ondervloer, van slechts 6 mm dik, biedt een barrière tussen de koude ondergrond en de topvloer en gaat dus een warmteverlies tegen. Op de vloerverwarmingsmat kan direct een (elastische) topvloer gelegd worden. Onze technische adviseurs adviseren u graag over alle ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming.